A Fortnite nagyon komolyan veszi a Star Wars-napot

Star Wars Pass a Lego Fortnite-hoz, új skinek, eszközök és járművek érkeznek a Star-Wars nap ünneplésére, ráadásként pedig Twitch-dropokkal is kedveskednek a rajongóknak.

Elöntötték a negatív értékelések a Helldivers 2 Steam oldalát, a fejlesztők is reagáltak

A játékosok hangos elégedetlenségüket fejezték ki azzal a döntéssel kapcsolatban, hogy hamarosan PSN felhasználó is kell a Helldivers 2-höz. A játék készítői elnézést kérnek, de a döntés mellett kiállnak.

SteamWorld Heist II gameplay betekintő érkezett

A Thunderful rövid videóban mutatja be az augusztusban érkező játék legfontosabb gameplay elemeit és van egy újítás az elődhöz képest: minden botnak lesz munkája.

Alapos gameplay trailert kapott a V Rising

A jövő héten végre kilép a korai hozzáférésből a Stunlock Studios vámpíros akció-RPG-je, és ennek örömére egy meglehetősen informatív gameplay előzetest kaptunk róla. Belenézhetünk a bossharcokba, a felfedezésbe és a sztoriba is.

Vadiúj részletek érkeztek a Terminator: Survivors-ról

A Nacon ropogós infókat osztott meg az októberben korai hozzáférésbe kerülő Terminator: Survivorsről. A cég szerint a játékot az Unreal Engine 5 hajtja, offline is végigjátszható lesz egyedül, de sokkal élvezetesebb lesz a kooperatív móka.

Hamarosan bemutathatják a Resident Evil 9-et

Noha Dusk Golem legutóbb még halasztásról számolt be a Resident Evil 9 kapcsán, ám az új infók szerint mindez pontatlan volt és a Capcom hamarosan bejelenti a címet, ami már 2025 januárjában a boltokba kerülhet.

Még mindig nem termelt profitot az Alan Wake 2

Hat hónappal a megjelenése után a Remedy méltán elismert játéka még mindig nem hozott annyit a konyhára, hogy kitermelje a saját költségeit, és steames megjelenésre sem számíthatunk még egy darabig.

Teljesítik a Bloodstained: Ritual of the Night két utolsó ígéretét

Öt évvel a játék megjelenése után a fejlesztők még mindig dolgoznak a Symphony of the Night szellemi örökösén, hisz a játék létrejöttéhez szükséges Kickstarter-kampány során is megígérték ezeket a tartalmakat.

Tesztet tart az Exoborne

A játékosok bevonásával történő playtest időpontja egyelőre nem tisztázott, viszont bárki jelentkezhet rá. Egyelőre csak PC-n lesz lehetőségünk belekóstolni az apokalipszisbe.

Vége a várakozásnak: május 21-én jelenik meg az XDefiant

Bizonytalan hónapok után végre körvonalazódott a Ubisoft free-to-play vitatott sorsú lövöldéjének premierje. Mindhárom platformon május 21-én indul az XDefiant hathetes előszezonnal, 14 térképpel, 5 játékmóddal és 24 fegyverrel.

Júliusban mentjük meg a Földet az Earth Defense Force 6-ban

Noha az emberiség megnyerte a hosszú háborút az ismeretlen űrlények ellen, a népesség 10 százalékra zsugorodott és három évvel később egy új fenyegetéssel nézhetnek szembe. Már tudjuk, mikor jön hozzánk az Earth Defense Force 6.

Nem kap több DLC-t az Elden Ring, de a folytatás esélyes

Most már biztos, hogy a Shadow of the Erdtree lesz az Elden Ring egyetlen bővítménye, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem készül több Elden Ring. Ez derült ki Hidetaki Miyazakival készített legújabb interjúból.

Fagyos témájú lesz a Helldivers II következő Warbondja

Arrowhead Game Studios folyamatosan csiszolja és bővíti a Helldivers II-t, a következő kiegészítő, a Polar Patrios május 9-én érkezik. Ezúttal is új fegyvereket, páncélokat és köpenyeket nyithatunk meg.

Augusztus 2-án lesz a THQ Nordic Digital Showcase

Most már biztos, hogy egész nyáron el leszünk látva játékbemutatókkal - az eddig is impozáns sorhoz ezúttal a THQ Nordic saját rendezvénye csatlakozott. Augusztus elején várható a digitális eventjük.

Bárki számára elérhetők a videós reklámok a Robloxban

Egy zárt teszt után új, immerzív reklámformátumot tett széles körben elérhetővé a Roblox. Mostantól bárki hirdethet videós formátumban a platformon, bizonyos szabályok betartásával.

A Dragon’s Dogma 2 volt a legkeresettebb játék márciusban Amerikában

Egy piackutató cég közzétette, hogy mely játékok voltak a legkelendőbbek az Egyesült Államokban márciusban. A lista élén a Dragon’s Dogma 2, a Helldivers 2 és az MLB The Show 24 végeztek.

Úgy tűnik, két irodát is bezár a Take-Two

A múlt hónapban a Take-Two is komoly leépítéseket jelentett be, most pedig úgy tűnik, hogy bezárják az Intercept Games-t Seattle-ben és a Roll7-t Londonban.

Még ebben a hónapban bejelenthetik a következő Call of Duty: Black Ops-t

A Black Ops-sorozat hatodik részéről a vártnál is előbb, már akár ebben a hónapban leránthatják a leplet, legalábbis erre utal több adatbányász által kikutatott információ.

Távozik a Horizon Zero Dawn a PlayStation Plus Extra kínálatából

A játék Complete Editionjével még nagyjából két hétig játszhatunk, utána már csak az alap verzió lesz elérhető. Kérdés, hogy a Sony miért veszi ki a saját játékát a saját szolgáltatásából, de volt már ilyenre példa a közelmúltban.

Megvannak a PlayStation Plus Essential májusi címei

Összesen három játékot és egy kiegészítőt kapunk május 7-től, amelyek igen széles spektrumot fednek le, akár focizni, akár lövöldözni, vagy akár nindzsázni támad kedvünk.

Újabb részletek derültek ki a Diablo IV új szezonjáról

A Blizzard aRPG-jének immár negyedik szezonja indul a hónap közepén, és többek között a játék loot rendszerének újragondolását és számos más mechanika megújulását hozza majd el.

Szerverproblémák mételyezik a TopSpin 2K25 egyjátékos módját

Bár azon, hogy egy játék single player tartalmaihoz is már kötelező az állandó netkapcsolat, nem illik meglepődni 2024-ben, ezzel együtt elvárható lenne, hogy a szerverek stabilan működjenek.

Szakszervezetbe tömörülnek a kanadai videójáték-fejlesztők

Quebec közel 15 ezer videójáték-fejlesztőnek ad otthont, a kezdeményezők abban reménykednek, hogy az összes stúdió életét jobbá tudják tenni egy széleskörű szakszervezet segítségével.

A brit gamerek felét nem érdekli a GTA VI

Egy novemberben készített, azonban csak most publikált felmérés szerint a brit játékosok felét nem érdekli a GTA VI, azonban még így is több mint 15 millióan vásárolhatják meg a megjelenéskor csak a szigetországban.

Páros lábbal ugrik a belsős videojáték-fejlesztésbe a Hasbro

Az elsősorban társasjátékokról ismertté vált vállalat a videójáték iparban is tovább öregbítené a hírnevét. Jelenleg négy tripla-A csapat is az anyavállalathoz tartozik.