GTA VI - a PlayStation 5 Pro sem lesz elég a 60 fps-hez?

  • Írta: Luchiano
  • 2024. szeptember 12.
  • Hír
Link másolása
Még messze a Grand Theft Auto 6. részének megjelenése, hozzáértők már most úgy gondolják, hogy a PS5 Pro felturbózott teljesítménye se lesz elég a nagyobb képfrissítéshez.

A méltán elismert és kedvelt techesekkel, a Digital Foundry munkatársaival ült le beszélgetni az IGN, hogy képet kapjunk a frissen bejelentett PS5 Pro és a jövőre tervezett GTA VI kapcsolatáról. 

Richard Leadbetter több érdekes észrevételt is tett a témában. Véleménye szerint a játék tavalyi bemutatója kétségkívül konzolon (PS5 vagy Xbox Series X) futott, ami jó jel arra, hogy milyen összetett, lenyűgöző látványvilágra lehet számítani a GTA-tól, illetve mire is képes a jelen konzolgeneráció. És a Pro verzió adta körül-belül 45%-os extra GPU teljesítmény élesebb látványt eredményez, még szebbé varázsolja majd Vice City virtuális utcáit.

Ha viszont a frame rate szempontjából nézzük a témakört, akkor más nem olyan rózsás a helyzet. A bűnözőszimulátor mindig is összetett szimulációkat futtatott a háttérben (jármű- és gyalogosforgalom, mesterséges intelligencia kezelése), ami leginkább a CPU-t terhelte és minden bizonnyal így lesz ez az új rész esetén is. Mivel a PS5 és Pro változata CPU-ban megegyezik, így nem várható, hogy a játékmenet adta körítések miatt nagyobb képfrissítést tudna elérni a gyorsabb verzió. Ahogy korábban is, megjelenéskor a GTA VI-nak is a 30 fps lesz a megcélzott érték.

8.
8.
Spazz Maticus
#7: Így van, pont ugyan ezt akartam írni.XD

A fingreszelés eme fajtája a legszórakoztatóbb,főleg akkor, amikor vannak olyanok is, akik komolyan képesek venni egy ilyen hírt, és még hosszasan ki is fejtik a véleményüket a benne található nagy semmiről...XD

7.
7.
Kamukaze
#5: A kérdőjeles cikkek mindig klikkbéjt. Nem csak itt, de máshol is. Csak az olyanokra megyek rá, ahol min. 5 komment van. Roppant szórakoztató :)
6.
6.
Helium Prime
A GPU valóban a show sztárja, mivel a Sony azt ígéri, hogy 67 százalékkal több számítási egységgel és 28 százalékkal gyorsabb memóriával rendelkezik, ami 45 százalékkal gyorsabb renderelést eredményez. A PS5 Pro processzora és tárolási sebessége azonban változatlan, így bár 4K felbontást kell biztosítania , és 60 fps vagy nagyobb sebességet kell fenntartania, lehetséges, hogy a konzol nem tölti be vagy indítja el gyorsabban a játékokat.

Tehát jóindulatúan mind a 45%-ot hozzáadtam a 30 fps-hez!!! :)
5.
5.
Nothing
Jók ezek a kérdőjeles cikkek.
A gép még szinte piacra sem került, a játék meg még vagy egy évig nem is fog, de már mindenki tudja, hogy hány fps lesz a maximum...*taps
4.
4.
Helium Prime
Viszont egyes játékok 30 helyett akár 43.5 fps-el is futhatnak! :)
Ezzel a pró masinával csak pénzt vontak el a nextgen elől,mert sok értelme főleg ilyen áron nem sok van!Szerintem!
3.
3.
Chdz
Raszterban még talán, RT-hez már kevés lesz, ha 60-at is akarnak meg natív 4K, ecetera.. A jövőben megjelenő játékok alatt sztem lesz, hogy ugyanúgy 30 lesz a max, aztán majd vmi perf módban lesz 60. Mire amúgy is megjelenik PC-re, addigra messze ezt az RT teljesítményt és s látványt ütni fogja majd egy 5/6 genes RTX kártya, sőt sztem a játékot fogják mellé adni promóban, ebben biztos vagyok. Én kivárom PC-re, ahogy az V-nél is tettem.. Nem a gétéa miatt fogok venni egy konzolt.
2.
2.
Brenor
Valszeg kicsivel szebb lesz pron és ugyanúgy fog futni, majd a ps6 kiadás kap 60fps-t. Inkább arra vagyok kíváncsi, hogy series s-en hogyan fog futni.
1.
1.
Anti crytek
Semmi baj, a GTA VI megjelenésekor ki fog jönni a PS5 PRO PLUS, ami már bírni fogja a 60 fps-t, 1200 eurós nyitóárral, azonban a lemezmeghajtó mellett a kontrollert, burkolatokat, kábeleket és a csatlakozókat is külön kell megvásárolni.
Persze olyan is lesz, aki megvárja, hogy a GTA VI bekerüljön a ps plusba, valamikor 2039 környékén.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...