650 embert küld el a Microsoft videojátékos részlege

  • Írta: Luchiano
  • 2024. szeptember 12.
  • Biznisz
Link másolása
Nem járnak jó idők a játékipar dolgozóira mostanság, az elmúlt évek sajnálatos hulláma pedig még nem apadt el. Egy újabb elbocsátással kapcsolatban került ki egy belsős dokumentum a Microsoft háza tájáról.

A Game File birtokába került a Microsoft belsős levele, magától Phil Spencertől, a játékrészleg vezetőjétől, amiben részletezi, hogy miért van szükség megválni 650 munkatárstól. Az elmúlt évek felvásárlásai (Activision, Zenimax) alaposan megnövelték a Microsoft játékos részlegének méretét, amit tavaly és idén próbálták normalizálni. Idén januárban is történt hasonló elbocsátás, ekkor 1400 ember vesztette el az állását, májusban pedig stúdió bezárásokról (Tango Gameworks, Arkane Austin) döntött az anyacég.



Spencer levele alapján tudható, hogy főleg üzleti és support csoportokból küldenek el kollégákat, akiket az adott ország lehetőségeihez képest igyekeznek támogatni a nehéz időszakban, például az Egyesült Államokban, végkielégítés, kilépő csomag, meghosszabbított egészségbiztosítást tudnak felajánlani. A mostani elbocsátások nem hoznak magukkal játék törléseket és további bezárásokat, a stabilitás elérése a cél. A változások után, a részleg felépítése átgondoltabb lesz; jobban, hatékonyabban tudja kiszolgálni a stúdiók munkáját.

A Game File értesülése szerint a Microsoft  a szeptember 30-val záródó időszak tervezett bevételei 30% körül növekedést mutatnak, amiből 40% az Activision Blizzard általi felvásárlás hozadéka. A cég idén nagy bevételekre számíthat az idei még hátralévő megjelenésekből, többek között októberben 25-én érkezik a Call of Duty: Black Ops 6.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...