29 év után megszűnik a PLAY magazin

Link másolása
Az Egyesült Királyság leghosszabb ideig futó PlayStation tematikájú magazinja 2016-ban megélt egy rövidebb digitális átállást, majd leállítása után 2021-ben új tulajdonossal indult újra, most azonban a jelek szerint végleg elköszön a PLAY.

Idén nem ez lesz az első ilyen gyászhír, nyáron a GameStop sokak sajnálatára megszüntette a 33 éve fútó Game Informert, azóta alig telt el 3 hónap, máris itt a következő matuzsálemi kort megért videójátékos lap amitől búcsúznunk kell. A 2021-ben a Future által megvásárolt PLAY magazin 29 év munka után zár be ebben a hónapban, 1995 júniusa óta voltak jelen a videójátékos újságírásban, fénykorában pedig vetekedett az Official PlayStation Magazinnal is.

2016-ban egyszer már leálltak a nyomtatott sajtóval, egy rövid ideig pedig digitálisan mentek tovább, de még abban az évben abbahagyták tevékenységeiket, 2021-ben pedig a "rivális" OPM tulaja élesztette újjá a lapot, Taylor-Kent szerkesztő szerint ebben a felállásban az Official PlayStation Magazine, a PSM, és a PLAY közös hagyatékaként lehetett tekinteni a modern PLAY-re.

Az utolsó szám október 15-én fog megjelenni, amiben a régi és az új szerkesztők gyászbeszédei egyaránt megtalálhatók lesznek, sőt még az OPM és a PSM egykori szerkesztői is megszólalnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...