További Xbox-címek is más platformokra költöznek

Link másolása
Konkrétumok ugyan nem szerepelnek a Microsoft vezérigazgatójának posztjában, azonban Satya Nadella megerősítette, hogy további játékokat fognak Switch-re és PlayStationre portolni.

Az év eleji dráma, miszerint több Xbox-exkluzív játékot is hírbe hoztak, hogy PlayStationre tart, már régen lecsengett. Ugyan valóban átportoltak négy játékot a Sony és a Nintendo konzoljára is, ezek anno a cég vezetése letudta annyival, hogy kisebb, művészi értékkel bíró címek, vagy pedig egy közösségre épülő, live-service játékok, és mindkét kategória megérdemli, hogy minél több játékoshoz eljusson.

Nem volt nehéz kitalálni, hogy ezek a játékok egyben szondák is voltak, és a tény, hogy a Sea of Thieves egy időben vezette a PlayStation Store eladási listáját is, elég egyértelműen mutatta, hogy igenis van piaca a Microsoft által birtokolt játékoknak a kék konzolon. Az elmúlt hónapokban nem igazán lehetett hallani ennek a projektnek a folytatásáról, de most nem más, mint a Microsoft CEO-ja, Satya Nadella erősítette meg, hogy további játékokkal készülnek a Nintendo és a PlayStation konzoljaira.

Természetesen a vezérigazgató levelét értelmezhetjük úgy is, hogy a meglévő, exkluzív játékokat portolják majd át, de úgy is, hogy a jelenleg is multiplatform címek jövőben is megjelennek minden konzolra, sőt akár újabbakra is. A két olvasat nem zárja ki egymást, viszont a jövőbeni játékoknál érdekesebb a már megjelent, portolásra váró alkotások kérdés. Hogy konkrétan melyik címek köszönének ránk legközelebb az eShopba az PlayStation Store-ban, az nem derült ki a cégvezető nyílt leveléből.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...