Még mindig az egyjátékos címek a népszerűbbek

Link másolása
Egy friss felmérés szerint a játékosok többsége a single player élményeket részesíti előnyben a PvP vagy co-op mókákkal szemben, sőt még azok is, akik főleg mobilon játszanak.

A live-service láz közepette született egy érdekes felmérés a Midia jóvoltából, ami megerősíti azt, amire szinte mindenki gondolt: az ilyen játékokat nem elsősorban a játékosi, semmint a befektetői igények szülik. A Midia kutatása ugyanis azt mutatja, hogy a megkérdezettek 53%-a inkább egyjátékos címekkel tölti az idejét. A felmérésben több kontinens országaiból kérdeztek meg 9000 különböző korú és élethelyzetű játékost, és ugyan csak kicsivel, de a magányos kalandok kerültek ki győztesen az összevetésből.

A felmérés alapján általánosságba elmondható, hogy a fiatalabb generáció számára vonzók a kompetitív, többjátékos címek a társasági faktor miatt, illetve számukra könnyebben szervezhető meg egy-egy csoportos kockulás. Az idősebb generáció esetében viszont a túlnyomó többség a magányos játékot preferálja. A Midia adatai alapján a live-service játékokkal játszók egy-egy szezon között szünetet tartanak, így ezek az ablakok szerintük ideálisak lehetnek az egyjátékos címek megjelenését illetően, amikor nem kell versenyezniük egy multis játékkal.

A fentiek talán nem meglepő eredmények, az viszont már igen, hogy a mobiljátékosok 58%-a is inkább egyedül játszik. A platform szinte egyet jelent az állandó online kapcsolatot igénylő, közösségi funkciókat előtérbe helyező mechanikáknak, viszont számos single player cím is elérhető a telefonokra, és úgy fest, hogy a játékosok többsége itt is ezeket részesíti előnyben.

1.
1.
Shao Kahn
Én ezen nem csodálkozom. Én is a single player híve vagyok. A multiplayer játékok valahogy olyan bonyolultak, legalábbis a single-nél jóval bonyolultabbak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...