A Bloober Teamnek hála marad hű az eredetihez a Silent Hill 2 remake

Link másolása
Az eredeti készítők ezzel szemben számos ponton szerettek volna markáns változtatásokat eszközölni, viszont a fejlesztést végző stúdió nem állt kötélnek, és ragaszkodtak az eredeti elemekhez.

Remake-t készíteni minden idők egyik leghangulatosabb túlélőhorror játékához akkor sem lenne egyszerű, ha nem övezné a Silent Hill 2-t olyan kultikus tisztelet, amilyet nagyon kevés más játék mondhat el magáról. A rajongói elvárások az egekben, a fejlesztést végző Bloober Teamre pedig komoly nyomás nehezedik. De ha azt hinnénk, hogy csak a negatív külső visszajelzésekkel kellett megküzdeniük, akkor tévedünk.

A remake munkálataiban ugyanis részt vett az eredeti játék több készítője is, mint például Masahiro Ito tervező és Akira Yamaoka, akinek a játék zenei anyagát köszönhettük. Meglepő módon viszont pont a veterán készítők voltak azok, akik a legmarkánsabb változtatásokat akarták eszközölni a játékon. Motoi Okamoto producerrel készített interjút a Famitsu, amelyben elárulta, hogy kisebb-nagyobb csörtékre is sor került a fejlesztés során, mivel a régi motorosok újító szándékaival szembe helyezkedve a Bloober Team ragaszkodott az eredeti elemekhez. Hogy pontosan mik is lettek volna ezek a változtatások, az nem derül ki az interjúból, viszont a tervek szerint jelentősek lettek volna.

Okamoto megvédte Yamaokát és Itot is, mivel megértette a változtatási szándékukat. Véleménye szerint egyetlen játékfejlesztő sem akarja újra és újra ugyan azt a játékot elkészíteni, szeretnének valami újat belevinni, hozzáadni a munkájukhoz. Hogy jó döntés volt-e a lehető leghűbb remake elkészítése, az október 8-án, PC-n és PlayStation 5-ön kiderül.

3.
3.
crytek
#2: SH-2ben szerintem nem volt nehézségi szint.Eleve nem azzal volt a baj. Hanem a rejtvényekkel.
Én játszani szeretek nem agyalni :)
2.
2.
Nothing
#1: Szerintem egy ilyen stílusú játéknál tönkreteszi az élményt, ha leírás alapján játszod. Akkor már inkább könnyebb fokozaton mennék.
Amúgy sem egy különösebben komplikált game...bár mondjuk a rejtvényeknél el lehet akadni, ha nem figyelsz/nem tudsz angolul/lusta vagy agyalni. :)
1.
1.
crytek
Vajon ezt se tudom majd végigvinni csak leírás alapján akkor? Máig itt az fiókban a sh2 végigjátszása nyomtatott formában... ha nem nyúltak bele nagyon még jól is jöhet :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...