Teljesen 3D-s tájakat és sok más újdonságot hoz a Microsoft Flight Simulator 2024

  • Írta: szlav
  • 2024. június 24.
  • Hír
Link másolása
A 2020-as Microsoft Flight Simulator már önmagában is egy csoda volt, a 2024-es új kiadás azonban technikai téren és játékmenet szempontjából is hatalmas újdonságokat tartogat.

A FlightSim Expo 2024 alkalmával ismét a nagyközönség elé tárult a Microsoft és a Team Asobo világméretű repülőszimulátora, annak is a várva-várt 2024-es kiadása. Már a 2020-as Microsoft Flight Simulator is a teljes Föld berepülésével csábította a fotelpilótákat, az új kiadás azonban minden eddiginél több tennivalóval, óriási grafikai és technikai újdonságokkal épít a korábban lefektetett alapokra.

A bolygónk ezúttal is keresztbe-kasul berepülhető lesz, amíg azonban a kevésbé látogatott területeken eddig csupán műholdfotók reprezentálták a tájat, a 2024-es kiadásban már mindenhol teljes 3D-s terepet látunk majd, nem csupán egy lapos textúrát. Ezt 30 különböző bioma procedurálisan generált növényzete és szintén hasonlóan generált 3D-s épületmodellek teszik majd életszerűvé még a vidéki kisfalvakban vagy az annál is érintetlenebb területeken. Teljes szimulációt kap majd a világ globális hajóhálózata is, ráadásul felkerül a térképre a világ összes reptere után az összes helikopterleszálló és az összes siklóernyő állomása is. 

A valósághű, 3D-s tájakat egyébként több mint 500 000 féle magas objektum teszi majd még érdekesebbé. Ezek közt helyet kapnak különféle antennák, tornyok, turbinák, víztározók, hűtőtornyok és más hasonló építmények. Külön érdekesség, hogy az AI által irányított repülőgépek is nagyobb részletességben jelennek majd meg, gyakran az adott régiónak megfelelő festéssel és matricázással.

A Microsoft Flight Simulator 2024 másik nagy vonzerejét a sok új tennivaló jelenti majd. Felszállás előtt körbesétálhatjuk a gépünket, így elvégezve a pre-flight checklist külső biztonsági ellenőrzéseit, a személyszállítás során pedig végigkövethetjük majd a gépünkbe beszálló utasokat is, ha ehhez van kedvünk. Akik azonban inkább a teherszállításban, az erdőtűz oltásban, a vészhelyzeti kimenekítésben, a versenyrepülésben vagy más ehhez hasonló tennivalókban leli az örömét, az szintén megtalálja majd a számítását az új kiadásban.

A Microsoft Flight Simulator 2024 idén november 19-én jelenik meg PC-re és Xbox Series X/S-re. A repülőszimulátor a megjelenése napjától elérhető lesz az Xbox Game Pass-ben is.

3.
3.
Caleon
Valaki írta youtube-on a játék első trailer-énél, hogy "már alig várom, hogy körberepülhessem a házamat 3 fps-sel".
2.
2.
oritynauseating
Crytek és a földrengés áldozatai egyaránt profitálhatnak a Humble Bundle legújabb csomagjából.
1.
1.
memoryman
Már csak a Flight Simulator miatt megéri a game pass-ra előfizetni! Várós!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...