A Call of Duty-tól várhatja a Microsoft a Game Pass-számok emelkedését

Link másolása
A Black Ops 6 lesz az első új Call of Duty-megjelenés, ami az Xbox Game Pass keretein belül indít, és minden jel szerint a Microsoft abban bízik, hogy a gigafranchise szignifikánsan megdobja majd az előfizetői számokat.

Hiába zárult le az Activision Blizzard felvásárlásának ügye még tavaly, az Xbox Game Pass katalógusát érő várva várt játékcunami elmaradt. A hónapok során bekerültek olyan címek, mint a Diablo IV vagy a Call of Duty: Modern Warfare III, viszont az, amire sokan számítottak, nem következett be, és nem árasztották el a szolgáltatást a felvásárolt cég játékai. Egy ideig az is kérdéses volt, hogy a Call of Duty következői epizódjai vajon bekerülnek-e a vég előfizetéses szolgáltatásába, lévén számos érv szólt mellette, és számos ellenérvet is fel lehetett vele hozni.

Végül a Summer Game Fest keretein belül hivatalosan is bejelentették, hogy a játék a Game Passben fog nyitni. Igaz, azóta kiderült gyakorlatilag minden a játék kampányáról a szivárgásoknak hála, valamint a Game Pass átszabásának hála csak a legdrágább előfizetéssel rendelkezők játszhatnak vele, de ez akkor sem változtat a tényen, hogy a 70 dolláros vételár mellé egy költséghatékonyabb alternatívát kaptak a játékosok, legalábbis PC-n és Xbox-on.

Tom Warren szerint sokáig nem volt egyetértés a Microsofton belül arról, hogy mi is lenne a jó megoldás, viszont a Black Ops 6 megjelenésével egyértelmű vált a stratégia. Warren szerint a cég arra számít, hogy a Call of Duty képes lesz arra, hogy jelentősen megemelje az Xbox Game Pass előfizetők számát. Mivel konzolon a multihoz elengedhetetlen a Game Pass megléte, és csak az Ultimate verzióban lesz elérhető a játék, a következtetés logikus. Hogy valóban beigazolódnak-e a Microsoft számításai, a játék október 25-i megjelenésekor kiderül.

2.
2.
sirdani
Én arra tippelek, hogy komoly mértékben fog nőni, de csak egy-két hónapra, viszont BO6 eladásokban pont akkora statisztikai csökkenés lesz, hogy 0 környékére jön ki a dolog. Aztán lehet, hogy annyiban sikeres lesz, hogy aki egyszer előfizet 1-2 hónapra, az utána később majd nagyobb eséllyel fizet elő újra.
1.
1.
crytek
Egyéni tippem: nem fog növekedni számottevő mértékben
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...