Steamen máris átlépte a 10 milliót az Elden Ring

  • Írta: szlav
  • 2022. március 4.
  • Biznisz
Link másolása
Ezek után nehéz lenne rétegjátéknak nevezni az Elden Ringet. A FromSoftware legújabb fejlesztése hihetetlen sikereknek örvend - a nyílt világú soulslike csak a Steamen több mint 10 millió példányban kelt el.

Egyelőre csak spekulálhatunk azzal kapcsolatban, hogy hol járhatnak az Elden Ring összesített eladásai, de abban teljesen biztosak lehetünk, hogy Hidetaka Miyazaki legújabb kontrollergyilkosa nem csak a kritikusok köreiben, de a kasszáknál is hatalmasat arat. A SteamSpy adatai szerint a játék máris több mint 10 millió játékosnál talált otthonra a Valve platformján, mindezt alig egy héttel a megjelenést követően.

Az összesített eladások azonban ennek akár a többszörösét is elérhetik, hiszen a játék Xbox- és PlayStation-konzolokon is komoly rajongótáborral rendelkezik. Mi több, egészen biztos, hogy a valós PC-s adatok is jócskán meghaladják a bűvös tízmilliót, hiszen a SteamSpy kizárólag a nyilvános Steam-adatlapok alapján gyűjti az adatait, vagyis a rejtett profillal rendelkező Elden Ring-játékosok nem tűnnek fel a fenti összesítésben.

Az Elden Ring egyébként nem csupán az elsőheti eladásaival, de az aktív játékosaival is messze lekörözte a FromSoftware korábbi címeit. A SteamDB adatai szerint az eddigi legnagyobb csúcsidőben 891 638 felhasználó szaladgált a Lands Between világában, de a cikkünk írásakor is több mint 834 ezer játékosnál pörög a kíméletlen akciójáték.

23.
23.
DragonBleacPiece
Ugy nyirtam ki az elden beastet hogyeg youtube videok se voltak fent a neten rola,megis tud valamit a jatek ha azota is myomom,mar 130 oram van benne
22.
22.
DragonBleacPiece
#19: Csak arra basztal ra,hogy en 29.en mar levertem a fobosst, es azota is kapcsolodok ki MAIN STORY BOSSOK nelkul.
20.
20.
xsbrx
#19: L337 gamer díjadat a 2. pultnál átveheted.
19.
19.
#12: Én is kikapcsolódtam. Ez bevett duma, hogy "azért haladok lassan, mert kikapcsolódok."

Összes lényeges bosst levertem, amit szerettem volna és érdekelt azt láttam, multiztam is 4-5 órát, de nálam ennek 56 óra alatt stáblista lett a vége.

Mondjuk szuper volt nagyon!
18.
18.
Brenor
#1: #1 Quality buildet kezdtem elsőnek és nem bántam meg, mert így több fegyvert kitudok próbálni, és elvileg jó buildnek számít. Első fegyvernek a claymore-t húztam másodiknak a Godrick axe-t, ami egy tök jó quality fegyver és nagyon tetszik az aoe-s weapon artja.
17.
17.
Stark666
70 óra . 65-ös szint . Játék fele :D Rengeteg a felfedezni való . Egy bajom van továbbra is ezekkel a játékokkal hogy azok a fránya npc küldetések nem mennek segítség nélkül.
16.
16.
nemfontos
#11: Van egy halom rom,kis barlang, nagy barlang, katakomba, kőszáló izom rák. (van egy amit 70 es szinten sem bírok. Rám koöp és végem)
15.
15.
JohnSpartan
#13: Van benne valami! Igazából úgy álltam neki hogy 2/3 str 1/3 dex mert az is kell mindenkèpp de, str a fő build. Első neki futásnak így gondolkodtam ès eddig ègèsz jól darálom az ellent. Majd kiderül mennyire lesz használható a vège fele is! :)

De azok a rohadt patkányok mennyire idegeseítőek baszki... Többször nyírtak ki mint a bossok...
Meg van egy pár ellen amik nèha úgy szèt tudnak csapni ha sokan vannak hogy csak nèzek ki a fejemből! Egyáltalán nem baj, csak nèha úgy meg tudnak lepni a kis mocskok...
14.
14.
Ganzer
#13: Van néhány amelyik ugyanúgy vagy jobban skálázódik strength-re, attól függ melyiket használja.
13.
13.
delphijos
#9: A katanához nem illene jobban egy dex build ? Szerintem.
12.
12.
DragonBleacPiece
#11: Pl benyomok egy 4 oras podcastet egy kedvenc temamban,kozben kiprobalok uj fegyver/spell kombokat, es eltelik az ido. Dark souls 1et es 3at evekig jatszottam napi szinten,es ott az egesz game akkora volt mint itt az elden ringben egy terulet,megis folyton talaltam benne ujdonsagot,akkor itt gondolhatod mennyire jol elvagyok. Nekem ez a megtestesult alom,szoval nem csak egy munka hogy letoltam johet a kovi,hanem kilapcsolodas. Annyi minden dolog van ami a gep kikapcsolasa utan nem hagy nyugodni es na meg 5 percet amig megnezem ezt,lerakhatatlan,es ebben a felfedezes meg benne sincs xD
11.
11.
#8: Bakker, én nem értem ki hogy játszik ezzel.
33 órám van benne és most vagyok 99-es szinten az utolsó területen. És nagyjából minden érdekesebb helyre elmentem, ami megtetszett a távolban.
10.
10.
DragonBleacPiece
#9: királyul hangzik, nálam már most mindenképp jobb vagy mert greatshield nélkül nem mentem neki egy bossnak se :'D
9.
9.
JohnSpartan
#8: Az igen! Nekem mèg csak 19 órám van benne, lvl 34 str build. Most 2 katanával csapatom, egèsz jól bevált eddig többè kevèsbè... Limgrave maxolása vègèn tarthatok kb. Margit-ot mèg tartogatom de lassan bedarálom mert idegesít hogy lvl 19 en majdnem kinyírtak a kis rohadèkot. Inkább elmentem mèg maxolgatni azt majd ha vègeztem lecsapom pár suhintással aztnyi.
8.
8.
DragonBleacPiece
#6: 101 óra, lvl 113, str builddel kezdtem, most váltok egy int/faith buildre mert ki szeretném próbálni a varázslatokat és egyéb spelleket amit összegyűjtöttem a dragon templeben
7.
7.
nemfontos
#6: Én 40 et játszottam eddig. Messze még a vége de annyi minden van szét szórva. Érdemes csak úgy kalabdozni össze vissza.
56 os szintű vagyok de így is volt hogy három patkány és egy íjász együtt kicsinalt egy sötét sarokban. :)
6.
6.
C0m1n65un
#1: Én is Str build mellett tettem le a voksom. Tank karakterrel szeretem lezúzni a FromSoftware játékait. Egyelőre 15 órám van benne.
Margit már megvolt, meg úgy másfél tucat kissebb Boss is. Nem kapkodom el a dolgot, farmolgatok, fejlődöm, élvezem a játékmenetet. Nagyon bejön a világ, és a szabadság.
Talán a Dark Souls 1 óta a leghangulatosabb From játék. A DS2 hangulatos volt ugyan, de nagyon túl volt nyújtva, és önismétlő is volt. A DS3 meg a Bloodborne pedig nekem túlságosan a fekete, barna, és szürke ötven árnyalatát vonultatta fel.
Itt most minden egyben van. Még néhány frissítés kell ugyan a tökéletesítéséhez, de szerintem nem lesz gond.
5.
5.
Ganzer
#3: Tervbe van véve, holnap megyek összeszedni. :)
4.
4.
Ganzer
#2: Ami most bejött az az "ash of war skill: blood slash" + egy alap greatsword, meglepően hatékony.
3.
3.
zimonyini
#1: Most is, mint mindig, STR build. A Grafted Greatsword-ot szedd össze mindenképp!
2.
2.
nemfontos
#1: Én most elsőre nem varázsolok csak aprítok. Str meg stamina illetve sok élet.

Vegyétek csak. Jóféle.
1.
1.
Ganzer
Örülök a sikerének, valóban jó játék lett, én is pörgetem ha van egy kis szabadidőm.
Ki milyen build-et kezdett? Én int-mind buildet, de így kicsit könnyű meg unalmas a gameplay. Nem rég kezdtem egy str buildet, na ez most jelenleg bejön, lehet csemegézni a sok érdekes fegyver közül + ash of war.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...