Az Atari életet lehel a klasszikus Sprint-sorozatba egy új résszel

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Bizonyára nem sokan vannak, akik emlékeznek az Atari '70-es évek végén futó arcade versenyjáték-szériájára, a Sprintre. Az izometrikus nézetet használó reboot NeoSprint néven fut és minden létező platformra megjelenik.

A Sprint 2 volt az első olyan versenyjáték, amely mesterséges intelligenciáját használt, azaz ténylegesen bevezette a gépi irányítású ellenfeleket, akik nem csak egy előre meghatározott pályán köröztek, hanem félig intelligens módon reagáltak a játékosok stílusára.

A hetvenes évek végén az egyik legtöbb bevételt elért játéktermi címről van szó, amik már több pályát kínáltak egyszerre. A Sprint 2, a 4, a 8 és a One nem a sorozat számozott epizódjait jelentette, hanem hogy hány játékost támogatott.

A Headless Chicken fejlesztő készít rebootot a szériához NeoSprint címmel, amely az eredeti izometrikus nézőpontot kínálja, ám 2D helyett már 3D-ben. Egyetlen képernyőn zajlik a száguldás akár nyolc játékos számára. Számos játékmód áll a rendelkezésünkre, beleértve a kampányt, a Grand Prixet, az Obstacle Course-t és a Time Trialt, ráadásul pályaszerkesztőt is mellékelnek hozzá, a kész műveket megoszthatjuk másokkal, akik a leggyorsabb időeredményekért versenyezhetnek rajta.

A NeoSprint egy szenvedélyes projekt, amint az Atarinál dolgozó veterán művész, John Kauderer tervezett és a Costa Rica-i székhelyű stúdióval közösen rak össze. A Sprint 2 méltó örököse PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switchre jelenik meg a jövőben 25 eurós áron.

1.
1.
Nothing
Tényleg veterán klasszikus, de ez a faék játékmenet ennyi pénzért sima retro-ba csomagolt rablás.
Majd black friday-kor talán visszatérek rá. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...