Miyazaki szívesen dolgozna együtt más írókkal is úgy, ahogy George R.R. Martinnal tette

  • Írta: szlav
  • 5 napja
  • Érdekesség
Link másolása
Nem titok, hogy az Elden Ring grandiózus világának alapjait A tűz és jég dala írója, George R.R. Martin fektette le. Hidetaka Miyazaki szerint rengeteg hozzáadott értéke volt a közös munkának, így szívesen megismételné ezt, akár más írókkal is.

Habár a FromSoftware játékainak komor hangulatát, azok brutalitását és a játékok nehézségét tükröző reményvesztett atmoszférát nem George R.R. Martin találta ki, az Elden Ring esetében nagyon is komoly szerepet vállalt a világhíres író. Tudni érdemes ugyanis, hogy amíg a történet részleteit és a dialógusokat a japán fejlesztők készítették, mindezt egy olyan háttértörténetre és világra festették rá, melynek alapjait és kozmikus összefüggéseit Martin fektette le. Ennek a szokatlan kollaborációnak az eredménye pedig minden idők egyik legnagyszerűbb videojátéka lett.

A Shadow of the Erdtree megjelenése kapcsán a Gamespotnak adott interjút a FromSoftware stúdióvezetője és az Elden Ring atyja, Hidetaka Miyazaki, a beszélgetés során pedig szóba került az is, hogy lehetséges lenne-e a jövőben egy hasonló kollaboráció. A direktor úgy tűnik, nagyon is nyitott lenne bármi ilyesmire, akár olyan írókkal is, akikkel eddig még nem volt közös projektjük.

"Az Elden Ring egyik legfontosabb hozzáadott értéke az, hogy George R.R. Martin fektette le az alapokat a történet és a mitológia terén. Ez egy olyan egyedülálló pont, amellyel más FromSoftware-játék nem rendelkezik. Hatalmas löketet adott a csapatunknak az, amikor elkezdhették kibogozni Martin történetét - ilyesmit nem gyakran tapasztaltunk azelőtt a fejlesztéseink során. Rengeteg érdekes adalékot kaptunk a világ felépítésének és annak működésének szempontjából, a feladatunk pedig így azzá vált, hogy mindezt átültessük abba, amit a játékosok a képernyőn látnak." - magyarázta Miyazaki.

"Ha tehát lehetőséget kapnánk arra, hogy ismét egy elismert íróval dolgozhassunk együtt, mi mindenképp nyitottak lennénk a közös munkára. Nagyon érdekes, egyedi élmény volt számunkra ez a kollaboráció és azt hiszem, hogy a játékosélmény szempontjából is nagyszerű végeredményt szült." - jelentette ki nagy lelkesedéssel az Elden Ring alkotója.

3.
3.
Stagrider
A From játékokról általában, nem konkrétan az Elden Ringről. Nem az agyalással van bajom, vagy azzal, hogy ki kell tölteni a hézagokat, hanem azzal, hogy ehhez néha "külső" forrásra volt szükség.Én elsősorban a történetorientált (szerep)játékokat szeretem, egy Dark Soulst, vagy az Elden Ringet mondjuk nem ezért nyüstölöm:).

2.
2.
DragonBleacPiece
#1: nagyon is épkézláb a történet, nem szeretnék köszönöm egy kézenfogós, séta közbeni szájbarágós magyarázatot kapni minden egyes hulló falevélről mint egy óvodás, nem is értem miről beszélsz, ráadásul az eddigi gamekkel ellentétben még van egy rakás story videó is
1.
1.
Stagrider
Keríthetne egy olyat is, aki össze tud rakni egy épkézláb történetet:). Mondjuk úgy, hogy ne tárgyleírásokból és a neten turkálva kelljen kiderítenem az eseményeket, hanem úgy, hogy közben nem lépek ki a játékból. Ez már sokaknak sikerült, nekik még nem:).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...