GC 2024: Újabb megerősítést kapott a Final Fantasy-sorozat jövője Xbox-on

  • Írta: pandaril
  • 2024. augusztus 29.
  • Hír
Link másolása
A sorozat készítője a Gamescom során nyilatkozta, hogy az évtizedek óta futó ikonikus sorozat jövőbeni részeinek megjelenése a Microsoft konzolján nem annyira a "ha", mint inkább a "mikor" kérdéskörbe tartozik.

A Square Enix az év első felében leszögezte, hogy szakít a platformexkluzív megjelenésekkel, és kifejezetten agresszív multiplatform modellre váltanak. Egy akkora kiadónál, mint a Square Enix ez simán jelentheti azt, hogy a kisebb címek mindenre megjelennek majd, de az igazán nagyágyú játékok élvezhetnek valamilyen kivételezést. Nos, úgy tűnik, hogy egyáltalán nem. A kiadó legikonikusabb sorozata, a Final Fantasy több évtized után várhatóan multiplatform megjelenés kap a következő résztől kezdődően.

Erre utal Yoshi-P nyilatkozata is, aki az Eurogamernek adott interjút a Gamescom során. A játékkészítő elmondása szerint a franchise megjelenése olyan platformokon, mint például az Xbox Series-konzolok, egyáltalán nem kizárt, sőt kifejezetten tervben van. A szeptemberben PC-re érkező Final Fantasy 16 kapcsán is felmerült a kérdés, hogy miért nem érkezik egyből Xbox-ra, amikor tavasszal a sorozat MMO-epizódja is megjelent már a Microsoft konzoljára. Yoshi-P elmondása szerint ez csak idő kérdése, így nem kizárt, hogy a sikeres PC-s megjelenés után a Square Enix az Xbox-szal való szorosabb együttműködés keretein belül bejelentheti a játék megjelenést Xbox Series X/S-re is.

Az, hogy a már megjelent játékok megkapják-e az Xbox-portjukat, egyelőre kérdéses, viszont az interjú alapján az már egyértelmű, hogy a Final Fantasy 17 már minden platformra egyszerre érkezik majd.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

1.
1.
Csoki80
Jó jó, de ennyi idő után már nem kapkodnék érte..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...