Több százmillió dollárba került a Kinect fejlesztése

  • Írta: zoenn
  • 2010. október 26.
  • Biznisz
Link másolása
Don Mattrick, a Microsoft interaktív szórakozás részlegéért felelős vezetője állítólag azt mondta a New York Times-nak, hogy a vállalat több százmillió dollárt költött mozgásérzékelős technológiájuk kifejlesztésére, ami nagyon is elképzelhető, tekintve, hogy csupán a marketingre fél milliárd megy el.

Az első Kinect prototípus megépítése 30 ezer dollárjába fájt a Microsoftnak, de akkor még nem beszéltünk annak az ezer munkásnak a béréről sem, akik rész vettek a munkálatokban, hogy a Kinect a piacra kerülhessen. Steve Ballmer, a MS vezérigazgatója szerint ez egy igazán, nagy-nagy dolog, olyan, ami eddig nem létezett a piacon. Már az ünnepi szezontól is hárommillió eladott egységet várnak, ami szinte lesöpri majd az iPad eladásait.

A befektetés az elemzők szerint megtérülni látszik, s végre Phil Spencer is nyilatkozott arról, hogy mire számíthatnak a hardcore játékosok. A vállalat fejese szerint a Kinect annyira összefonódik majd az Xboxszal, mint a Live. Maga a platform lesz az alap, simán rádugod majd a gépre, mint az internetkábelt, s máris minden periféria összhangban lesz egymással. És ami a legfontosabb: idővel akár a first, akár a third party játékok is - minden műfajban - támogatni fogják a Kinectet egy bizonyos ponton. Az Xbox Live felhasználók is megtalálják a számításukat benne, hiszen ebbe integrálva is számos ötlete akad a vállalatnak.

Üldözési mániában szenvedő felhasználóknak sem kell rettegniük, hiszen Spencer eloszlatta a kételyeket: a Kinect kamerája nem fog utánad kémkedni, még akkor sem, ha élő internetkapcsolattal használod. Inteligensen felismeri mikor állsz előtte és akkor aktiválódik, ez nem egy sima webkamera, csak infravörös érzékeléssel van felvértezve, a nappaliban történő eseményeket sem közvetíti egy másik félnek.

17.
17.
Tyebeca
Szegény Microsoft biztosan nagyon kiköltekezett. Lassan kezdem is őket sanjálni. Reklámot nyomják ezerrel ahelyett hogy olcsóbb lenne maga a cucc. Beharangozták az évtized találmányaként aztán eddig semmivel sem látom több értelmét mint a konkurens mozgásérzékelős technológiáknak.
16.
16.
Killerbee
#13: Még szép. Én már építem magamnak az atombiztos bunkert. :P
15.
15.
Mortician
#12: Az kb olyan, mint egy videóhívás. Addig senki se fogja látni, hogy mit mutat a kamera, amíg nem hozol létre egyfajta kapcsolatot valaki mással. MSN is tud ilyet, ha van webkamerád és mikrofonod.
14.
14.
Oliver S96
na, ha a gép megvan a sok pénzből akkor csinálhatnak rá valami nem 8-10 éves szintű játékot
13.
13.
Bloody Death
De most nem mondják komolyan, hogy vannak olyan elvetemült élőlények, akik azt hiszik, hogy evvel a Microsoft akar kémekdni polgárok után. Majd idővel, pl.: a kovetkező konzolgenerációhoz adott mozgás érzékelök, már öntudattal rendelkeznek, és majd jól kiirtják az emberiséget. Mi?
Jaja egyből rögtön skynet.
Szánalom. XDXD:)
12.
12.
Maccs187
#11: De a két csaj dumál egymással és lehet látni a tv-n is a barátnőt.Ha nem kamerás hanem infrás akkor a képet a barátnőről hogy látja?Mindegy végül is, nem szenvedek üldözési mániában.De azért jó lenne ha tudnánk a Kinect-en keresztül beszélgetni, úgy hogy látjuk egymást.
11.
11.
dak'konM
Maccs187: az elméletileg virtuális vásárlásra vonakozik, nem? A neten lévő ruhákat lehet fölpróbálni.... gondolom én....
10.
10.
Maccs187
"csak infravörös érzékeléssel van felvértezve, a nappaliban történő eseményeket sem közvetíti egy másik félnek".Akkor a videóban látott dolog, mikor a csaj a barátnőjével vitatja meg hogy melyik ruha áll jól neki, hogy közvetíti a képet a masina ha csak infra van benne!? http://www.youtube.com/watch?v=p2qlHoxPioM 2perc 25 másodperctől látható.
9.
9.
givi6
valahogy nem lep meg hogy egy mozgás érzékelő fejlesztése sokba kerül :D
8.
8.
dak'konM
Nem értem hogy jön ide az iPad..... se mozgásérzékeléshez nincs semmi köze, se a májkroszafthoz. Inkább a Move-hoz kellett volna hasonlítani, szerintem!
6.
6.
renato999
Több 100 millió dollárból csináltak egy kis vacakot ?Ilyet is csak a Microsoft tud !
5.
5.
Mathia$
Nem egy olcsó cucc, de szerintem örüljenek ha 1 milliót eladnak karácsonyig.
4.
4.
Top Secret
3.
3.
zsilvolgyi
2.
2.
p.balou
Én a HP meg a Draco játékért venném meg :) Az a Draco annyira bejött! :D Multiplayer meg minden. Fasza.
1.
1.
Top Secret
Lehet hogy sokba fájt ez nekik de a haszonra is kíváncsi leszek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...