Lezárult a platformszavazás, a PC nyert!

  • Írta: Daks
  • 2009. szeptember 23.
  • Hír
Link másolása
Lezárult a szavazás, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen platformon játszanak a Gamekapocs olvasói. A PC nyert, de következzenek a pontos eredmények!
Lezárult a szavazás, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen platformon játszanak a Gamekapocs olvasói. A PC nyert, de következzenek a pontos eredmények!
  • PC: 2204 szavazat, 54,9%
  • Xbox 360: 903 szavazat, 22,5%
  • Playstation 3: 542 szavazat, 13,5%
  • Playstation 2: 192 szavazat, 4,8%
  • PSP: 95 szavazat, 2,4%
  • Nintendo Wii: 41 szavazat, 1%
  • iPhone: 21 szavazat, 0,5%
  • Nintendo DS: 13 szavazat, 0,3%
Az adatokat több helyen is fel fogjuk használni. A cikkek írásakor, a hírszerkesztésben, és a nyereményjátékokban mind-mind fontos szempontként tekintünk majd rá, segítségetekkel pedig végre pontosan is tudjuk, hogy mire van szüksége 2009. végén az olvasóinknak. Köszönjük az együttműködést!
155.
155.
178.

ez a marketing.

bemagyarázzák az embereknek hogy mekkora piaca van egy terméknek, brutális számokat hoznak, pont azt amit látni akarsz(kimutatás, grafikonok, stb). mindezt azért hátha meg(v)eszed.

egy szembesítéssel kijön az egyértelmű eredmény, a számok nem hazudnak nincs ravaszkodás hogy ps3 így, x360 úgy, wii meg amúgy.

közben meg a fele sem igaz a nagy szövegnek - még egy ilyen kicsi táborra leszűkítve sem mint a GK olvasók.

amúgy x360-ra szavaztam, de egyértelmű volt h a pc nyer. :P

sok ismerősöm még csak most veszi fontolóra hogy vegyen egy konzolt a pc mellé, nekem már 2 éve van.
154.
154.
Horvi14
sry PC meg konzol-t akartam írni az elején csak vmi baja volt a backspace-val :P
153.
153.
Horvi14
pceg konzol teljesen más ( most a szoftverkalózkodástról eltekintve)! teljesen más élmény PC-n nyomni a haverokkal neten egy vérre menő war-t fülessel meg minden mint amikor mondjuk PS3-n nyomunk haverokkal együtt motorstormot vagy GH-t. én mindkettőt csánom és mindkettő jó buli! meg konzolra főleg az exkluzív címek egyszerűen nagyobb játékélményt tudnak nyújtani amikor ottvan előtted a nagyképernyő (kinek mekkora tv-je van) meg otta kezedben a rezgős-mozgásérzékelős cucc. de mondjuk én mint legnagyobb magyar Unreal Tournament-fan :P

PC-n nyomom az ut-t és nem konzolon mer azér olyan pötgős fps-t azér nehézkesen lehetne tolni kontrollerrel mint a jó öreg egér-billentyűzeten! szóval mindkettőnek vagy előnye,meg hátránya,de mondom h így színes a világ :)
152.
152.
tombar
151.
151.
Gael
Az elegge meglepo,hogy a jelenlegi szuperdivatos,kimagaslo eladasokat produkalo platformok itt a legvegen kullognak,igencsak elhanyagolhato szazalekokkal.
150.
150.
McDuff
haha,de a box 2.!:Dén mind 2t jelöltem,és egyaránt mind 2t használom,mind2ben van vmi plussz,szal ha csak az egyik kéne nem tudnék választani...sztem ezzel sok konzolos így van.
149.
149.
watto
174: látom marhára értesz a PC-s hardverfejlesztéshez...

"még alkatrészeket is cserélhet az ember kéthavonta."

Először nézz utána aztán hozz fel ilyen példákat.
148.
148.
NereusLaceee
171: grat!

Nem is értem amit írsz :D



Persze van benne válasz Vistaboy-nak is. Ugyanis pont azért nem preferálják a PC-t mert sokkal elterjedtebb és nagyobb léptékű a szoftver másolás mint konzolon.
147.
147.
deviques
Persze, hogy a PC nyert, hiszen boldog boldogtalan szedi le a netről a játékokat, még csak üres lemezre sem kell költeni, játszod image-ről.



Ha csak legálisan lehetne játszani biztos nem lenne még dobogós sem a jó öreg "gép", mert azonfelül, hogy a játékok (majdnem) annyiba kerülnek, mint a konzol verziók, még alkatrészeket is cserélhet az ember kéthavonta.



És persze a nézőpontomat erősíti az is, hogy a keresztdoboz megelőzte a játékállomást. Na vajon miért?...
146.
146.
Vistaboy
Ilyen szavazást tarthatnának a játékfejlesztők is, akkor legalább PC-re adnák ki a játékaikat, nem lennének konzol-exkluzívak a legjobb címek, és nem kellene éveket várni a PC-s verziókra.
145.
145.
biolencse
171: Gratulálok! Legalább ne lennél rá büszke.
144.
144.
Memphis97
Üdv szerintem abba meg egyezhetünk hogy bármilyen konzolod vagy pc je van az embernek 100% hogy nem első dolga hogy rohan a boltba eredeti játékért nekem pc-n nincs olyan sok eredeti cuc! Szerintem az emberek 99% is így van ezzel! De volt PSP 1 eredeti se volt hozzá sőt a mostani Xbox om hoz SINCS 1 darab originál game! Az már más kérdés hogy kinek milyen konzolja van az anyagi kérdés ami az ő dolga! De szerintem ez a szavazás 1 nek jó volt! Ja és még a mai világba ha igazán szeretnél minden játékkal játszani akkor kell 1 közepes gép és 1 konzol más különben a játékok 80-90% lehetne! De én csak az én néző pontomat mondtam el szóval akinek nem teszik az ne HURÓGJON le!
142.
142.
PACALT007
142.
142.
PACALT007
ez honlapolvasottsági felmérés volt?
141.
141.
MT78
Hát mit mondjak,nem ért váratlanul.
139.
139.
Mortician
138.
138.
Mortician
156: Ehhez maximum azt fűzném hozzá, hogy egy konzol még mindig olcsóbb mint egy korszerű PC, másfelől a játékokban tévedsz nem 12-13 ezer (azok csak a frissebb játékok) a legtöbb ha jó helyen keresed pont abban az 5-6-7 ezres árkategóriában van. Kicsit szétnézel jó dolgokat lehet találni (pl. MM-ban 3500-ért L4D-t). Az viszont tény, hogy ugyanaz a játék rendszerint drágább konzolra mint PC-re. Ezzel most nem támadni akartalak, csak a saját tapasztalatomat akartam megosztani.
137.
137.
tjames
#161: Van benne valami! :)

Erről az oldalról nem gondoltam át :)
136.
136.
Neptunusz
pedig én nagyon sokat játszok nintendo DS-el is azon kívül meg PS2-vel PC-n meg max amikor megjelenik az új Spore vagy Sims kiegészítő de PS3-al is fogok mert lesz rá a Raging Blast
135.
135.
Optimus Prime
Hú, 160 hsz. Gondolom ment az ereszd el a szakállam.

Az eredmény egyébként számomra is meglepő. Én pl. a PS2-t hittem volna nagyobb "úrnak". Hisz olcsó, rég kapható, népszerű és a játékok is olcsóak rá.
134.
134.
Dcrysis02
155: "Csak kár, hogy most ezen eredmény miatt pl több lesz majd a PC-s nyereményjáték, vagy mi? Mert szerintem azokat kéne a cégeknek jutalmazni nyereményekkel, akik a leginkább potenciális vevők. Nekik az lenne az érdekük, nem?"



Nem James. Arra ott a sok reklám, exkluzív játék, Natal meg ilyesmi. Itt szimplán a cég neve tűnik fel. És mi jobb a cégeknek? Ha kevesebb pénzért kapnak jó reklámot. És mi az olcsóbb? Egy 15990Ft-os Xbox játék, vagy egy 10990Ft-os PC-s játék? A drágábbat megtartják, szépen eladják az eredeti áron, az olcsóbbat meg odaadják.



Nagyjából ennyi.
133.
133.
vaszika
158:Doboz doboz de ra sokkal tobb jo exclusive cim van mint pc-re(kiveve az mmo es mmorpg)
132.
132.
Horvi14
lol ugyan már ez egyértelmű volt h PC fog győzni lehet örülni! le lehet tölteni annyi gémet amivel sosem fogsz jáccani !(régen énis így csináltam ) de aztán mikor lesz olyan kontroller PC-hez ( öhmmm dualshock 3 ) amivel olyan játékélményt lehet mint mondjuk PS3-on? nekem 8 játékom van rá azt megvettem vazz( 1 belőle CE) és csak azt veszem meg amiről tom h jó és fogok vele jáccani!( amúgy nagyrésze exluzív) meg jóvan nehogy azt higgyétek h én már pc-t nemis használok ,szerintetek hol nézek Gamekapcsot? :D de sztem mióta van PS3-m azóta ,,színesebb a világ :P,, és akinek nincs konzolja sose tudja majd meg milyen haverokkal összeülni és nyomni a Guitar Hero-t kihangosítva! :D
131.
131.
tjames
#153: Azért te sem gondolod, hogy kis hazánkban a PC-sek 40%-a eredetivel nyomja ugye? :) MAXIMUM 20%-ra tenném én, de akkor még szerintem nagyon jóindulatú vagyok :)

De ez nem változtat azon, hogy ez a szavazás NEM egy verseny volt. Ha valaki PC-n élvezi az "ingyen" játékait, részemről lelke rajta.

Csak kár, hogy most ezen eredmény miatt pl több lesz majd a PC-s nyereményjáték, vagy mi? Mert szerintem azokat kéne a cégeknek jutalmazni nyereményekkel, akik a leginkább potenciális vevők. Nekik az lenne az érdekük, nem?



Nem mellesleg a warezos boxosokat is hasonlóképp alulbecsületd szerintem. Kis hazánkban én sokkal reálisabbnak tartok egy:

PC 80-20, X360 40-60 arányt.

(s bár így már magasan a box "nyerne", így is még csak a mellézárkózna a PS3-nak, ami mind3 közül a legtisztább)

130.
130.
sunstreaker
ismerem az érzést, én pc-s vagyok de már egy ideje megveszem azokat a játékokat amelyekkel játszani akarok, és télleg jobb érzés... amikor leveszem a polcrol a dobozát, majd amikor kinyitoma dobozát, és kiveszem az eredeti lemezt az annyira jó érzés, megaztán nem kell keresgélni tucat 50DB-os DVD kiszerelések között h vajon melyikben lehet az a fránya játék..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...