Európai toplista: hasít a foci és a GTA

  • Írta: szlav
  • 2024. június 24.
  • Toplista
Link másolása
Habár idén májusban jócskán visszaestek a játék- és hardvereladások a tavaly májusi adatokhoz képest, így is kitartanak azok az örök sikercímek, amiket egyszerűen lehetetlen letaszítani a toplisták éléről.

Öregednek már a jelengeneráció konzoljai, így talán nem is olyan meglepő, hogy mintegy 40%-ot estek az összesített konzoleladások a 2023 májusi adatokhoz képest. Mindezek közül a Nintendo Switch-et érte a legélesebb zuhanás, hiszen ebben a hónapban nem igazán érkezett olyan system-seller, mint egy évvel ezelőtt a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Játékeladások terén is lefelé tendált a helyzet, idén májusban ugyanis csupán 11,6 millió PC-s és konzolos játék talált gazdára Európa szerte - ez a digitális és dobozos példányokat is számláló statisztika 17%-kal alacsonyabb a tavaly májusi adatoknál. A lista élén a focirajongók nagy kedvence, az EA Sports FC 24 állt, vagyis elmondhatjuk, hogy aki eddig nem csapott le a játékra, az az Európa-bajnokság előtt betárazott a játékkal. A második helyet az örökzöld GTA V érte el, míg a harmadik helyre a szintén a szezonban lévő F1 24 került - annak ellenére, hogy nem lett nagy eresztés az idei kiadás.

A ranglétra alacsonyabb szintjein is akadtak még érdekességek. Ilyen például a dobogóról éppen csak lecsúszó Ghost of Tsushima: Director's Cut, melynek népszerűnek bizonyult a PC-s kiadása is. A Nintendo-fanok szerették a Paper Mario: The Thousand-Year Doort is, az pedig igazán különös, hogy a kilencedik helyre a Star Wars Jedi: Fallen Order került fel, nem pedig a nála eggyel frissebb Jedi: Survivor. Vagy csak elírás lenne ez a GamesIndustry.biz részéről?

1. EA Sports FC 24
2. Grand Theft Auto V
3. F1 24
4. Ghost of Tsushima: Director's Cut
5. Paper Mario: The Thousand-Year Door
6. Helldivers II
7. Hogwarts Legacy
8. Red Dead Redemption 2
9. Star Wars Jedi: Fallen Order
10. Call of Duty: Modern Warfare III

1.
1.
Yanez
Mint egykori fifa rajongó állítom, hogy a játék már teljesen élvezhetetlen számomra. Régen még megvolt az a pörgős árkádos beütés, amihez az adott gameplay még illet is, és lehetett benne találni élményt, ha az ember a videójátékot kereste, nem pedig a szimulátort. Kár, hogy a rivális is elkurvult.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...